Koop je (eerste) huis met Arjan en Damiët

Ken je dat gevoel? Je bent op huizenjacht en je ziet een leuk huis op funda. Je bent enthousiast, je gaat het huis bekijken...

Wat doe je dan?

  • Weet jij welke vragen je aan de verkopende makelaar moet stellen? Of kies je voor het gemak van je eigen aankoopmakelaar die voor jou de juiste vragen stelt
  • Kun je zélf inschatten wat de waarde van het huis is? Of profiteer je van de marktkennis van je eigen aankoopmakelaar die dagelijks huizen taxeert?
  • Ga je zélf een bod uitbrengen en onderhandelen? Of maak je gebruik van de jarenlange ervaring van je aankoopmakelaar?
  • Ben je bang dat een aankoopmakelaar 'duur' is? Of durf je de uitdaging aan dat je eigen aankoopmakelaar geld voor je kan verdienen?
  • En…. wat doe je? Je bent welkom voor een kennismakingsgesprek.

Koop je huis met Arjan en Damiët! Maak een afspraak om kennis te maken

Van thuis naar eigen huis

Woon je nog thuis op de bank bij je ouders…?

‘Wordt het niet eens tijd om op jezelf te gaan wonen?’ Dat zal vast weleens tegen je gezegd worden… Vaak wordt dit in een grappige sfeer gezegd, maar er komt natuurlijk een moment dat je echt toe bent aan een plek voor je zelf. Maar hoe pak je dat aan? Ga je huren? Of wil je direct een koophuis? Waar wil je eigenlijk wonen…?

De antwoorden op deze vragen zal je al zoekend ontdekken. Het kan je helpen als er iemand met je meedenkt en richting geeft. Als aankoopmakelaar denken we graag met je mee!

Van huurhuis naar koophuis

Je woont nu in een huurhuis en denkt er over om een huis te gaan kopen… Je woont alweer een tijdje in een huurhuis. Iedere maand betaal je netjes je huur. Het is op zich comfortabel en flexibel, maar toch is er iets wat aan je knaagt. ‘Het huis wordt nooit van mezelf. En al dat geld ben ik ‘kwijt’. De stap om een huis te kopen, komt steeds dichterbij. Maar waar moet je dan beginnen? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden in kaart te brengen.

Huurhuis kopen van verhuurder

Je kunt je huurhuis kopen! De verhuurder biedt het huis te koop aan. Dat is nog eens makkelijk verhuizen! Een huis kopen zonder te verhuizen… Ineens krijg je een brief van de verhuurder met een aanbod om het huis dat je huurt te kopen. Vaak krijg je ook nog eens korting op de koopprijs omdat je ‘zittende’ huurder bent. Wil je weten of je er verstandig aan doet om tot kopen over te gaan? Bel voor een vrijblijvend gesprek.

Bestaat er een huis dat met je meegroeit?

Dat zou handig zijn, als je huis zich automatisch aan zou passen aan je gezinssituatie of de levensfase waarin je je bevindt. Automatisch méér kamers bij gezinsuitbreiding, of minder kamers als de kinderen weer de deur uit zijn. Het is natuurlijk fijner om te verhuizen naar een groter en mooier huis, maar ook mindere mooie omstandigheden kunnen de reden van verhuizen zijn. In beide gevallen is het fijn om goed en prettig begeleid te worden bij het kopen van je andere huis. Voor véél mensen waren we de aankoopmakelaar van het nieuwe huis en de verkoopmakelaar van het ‘oude’ huis. Wij vinden het heel leuk om dit soort trajecten te mogen begeleiden.

Een appartement kopen, hoe staat de VvE er voor?

Als je een appartement koopt, word je van ‘rechtswege’ (juridisch woord voor automatisch) lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Het is daarom ontzettend belangrijk om vooraf duidelijke en actuele informatie te hebben van de Vereniging van Eigenaren. Wordt er genoeg geld gereserveerd om (groot) onderhoud uit te voeren? Hoe wordt de maandelijkse bijdrage besteed? Door wie wordt de VvE bestuurd? Een goede en actieve VvE is ook belangrijk voor de waarde van het huis. Als aankoopmakelaar helpen wij je om inzicht te krijgen in het functioneren van de VvE.