5 tips voordat de eerste kijker langskomt


Het is zo ver, je gaat je huis verkopen en de eerste kijkers komen binnenkort langs om je huis te bezichtigen. Het klinkt vrij logisch dat je huis er ‘op zijn best’ uit moet zien als de eerste bezoekers de deur binnenstappen. Maar waar moet je - naast het opruimen van je huis - verder nog op letten? Met deze 5 tips ben jij er helemaal klaar voor.

1. De eerste indruk

Een eerste indruk is belangrijk, en vaak begint deze indruk in de hal/ingang van je huis. Zorg dat deze helemaal schoon is. Een nette deurmat, een opgeruimde kapstok en eventueel een plantje of ander mooi accessoire kan hieraan bijdragen. Ook je voortuin is van belang: zorg dat er geen auto’s of fietsen op de oprit staan, veeg de oprit en zet de vuilnisbakken uit het zicht.

2. Haal alle persoonlijke spullen weg, maar overdrijf het niet

Zorg dat de jassen van de kapstok zijn, de familiefoto’s weg zijn en dat de badkamer leeg en opgeruimd is. Heb je zo veel mogelijk spullen opgeruimd? Voeg dan weer wat persoonlijkheid toe, zoals een mooie bos bloemen op tafel, een leuke kamerplant of wat kleurige kussens op de bank. Net genoeg voor die gezellige indruk.

3. Laat de huisdieren buiten

Hoewel veel mensen het helemaal niet erg zouden vinden om een kopje te krijgen van die schattige poes, is niet iedereen hiervan gediend. En in sommige gevallen is iemand zelfs allergisch. Zorg (indien mogelijk) dat de huisdieren buiten zijn en niet loslopen door de woning.

4. Repareer kleine mankementen

De potentiële koper zal letten op de kleinste details. Vaak zijn deze kleine dingen snel verholpen door wat lijm of een beetje verf. Gaatjes in een muur kunnen nog makkelijk even gevuld worden.

5. Bak een appeltaart

Misschien een beetje cliché, maar geur is een heel belangrijke factor als het om verkopen gaat. Bak een appeltaart in de ochtend, zodat het huis er nog lekker naar ruikt. Iets anders, zoals koekjes of een cake werkt natuurlijk ook. Geen zin om te bakken? Er zijn zelfs interieur sprays verkrijgbaar met de geur van appeltaart.