Kennismaken met Arjan Lagendijk

Kennismaken met Arjan Lagendijk

Wie in Nieuwerkerk aan den IJssel woont, heeft vast weleens Arjan met een te koop bord onder zijn arm langs zien fietsen. Arjan is oprichter en eigenaar van Makelaar Lagendijk. Hij is het makelaarsvak ingerold na een periode van diensttijd en het afronden van de vakopleiding. Toen al wist hij dat makelaar zijn om meer draait dan alleen kopen en verkopen. Nu werkt hij samen met collega makelaar Damiët Verbeek.

“Als je je best doet en gewoon jezelf blijft, kun je overal een boterham mee verdienen.”

Stap richting het ondernemerschap

Al twee decennia heeft Arjan een eigen makelaarskantoor. Tijdens zijn opleiding ontmoette hij veel mensen die hem vertelden over het belang van werkervaring. Na een stageperiode bleef hij vijf jaar lang werken voor het makelaarskantoor in Zwijndrecht. Inmiddels was hij getrouwd en verhuisd naar Nieuwerkerk: “Ik was net getrouwd en dacht bij mezelf; als ik de stap nu niet maak, dan waarschijnlijk nooit. Sindsdien werk ik als zelfstandig makelaar.”

Naamsbekendheid opbouwen

Gestart als makelaar, nieuw in de omgeving en naamsbekendheid opbouwen. Zo zag de beginperiode eruit: “De stap was gemaakt, alleen nu ging het om hoe en waarom iemand voor mij als makelaar zou kiezen. Ik ging veel in gesprek met mensen en deelde visitekaartjes uit. Een gevoel van spanning of druk was er niet, want ik had niets te verliezen. Nadat ik mijn eerste huis had verkocht, ging het balletje rollen en kwamen de aanvragen.”

Vertrouwen en authenticiteit

In het begin deed Arjan veel taxaties, maar al snel groeide zijn aanbod en werden de eerste huizen verkocht en aangekocht: “Dat ik iets kan betekenen voor mensen - op belangrijke beslismomenten in hun leven - is voor mij de drijfveer. Ik mag meedenken en adviseren en ontmoet veel leuke mensen. Het klinkt misschien gek, maar ik word gezien als een atypische makelaar. Omdat ik gewoon mezelf ben en de tijd neem voor het proces.”