Kennismaken met Damiët Verbeek

Kennismaken met Damiët Verbeek

Met uitzondering van een klein uitstapje woont Damiët al haar hele leven in Nieuwerkerk aan den IJssel. Na tien jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, stond ze open voor een nieuwe uitdaging. Ze had inmiddels haar eerste kind gekregen en nam de tijd om na te denken over de volgende stap. Ze volgde een opleiding tot makelaar en kon al snel terecht bij een kantoor in de buurt. Nu werkt ze al drie jaar als zelfstandig makelaar bij Lagendijk.

“In huizen en verkoop ben ik altijd al geïnteresseerd geweest, waardoor de stap snel was gemaakt.”

Andere invulling van werk

Eerst werkte Damiët nog in loondienst, maar toen kwam de kans voorbij om een samenwerking aan te gaan met Arjan: “Ik heb veel werkervaring opgedaan bij mijn vorige werkgever. Toch heb ik altijd het idee gehad dat het nog beter kan. Toen ik ging nadenken over een andere invulling, kwam ik tijdens het proces Arjan tegen en sindsdien werk ik als zelfstandige onder de vlag van Makelaar Lagendijk.”

Optimaal bereikbaar zijn

Arjan en Damiët zijn een team, maar hebben elk hun eigen huizen. Hierdoor hebben opdrachtgevers gedurende het hele proces altijd te maken met één contactpersoon: “Ik vind het belangrijk om de tijd te nemen bij een verkoop of aankoop van een huis. Het blijft een spannend beslismoment voor mensen. Voor opdrachtgevers ben ik bereikbaar via de mail, telefoon en via WhatsApp, maar rijd ik soms ook even langs.. Dat maakt onze service persoonlijk en toegankelijk.”

Eigen agenda indelen

Damiët is getrouwd en heeft drie kinderen: “Mijn man werkt nu thuis, waardoor we de dag samen kunnen opstarten met de kinderen. Het voordeel van zelfstandige zijn is het indelen van je eigen planning en agenda. In overleg met verkopers plan ik kijkmomenten in die, zodra de woning op Funda staat, volgepland kunnen worden. Of dit nou 15 of 30 kijkers zijn, dit maakt voor ons niet uit. We nemen graag overal de tijd voor of het nu om een taxatie gaat, de verkoopovereenkomst bespreken, computerwerk of fotografie inplannen.”

Keuze voor Lagendijk

Drie jaar als zelfstandig makelaar aan de slag en Damiët denkt nog lang niet aan stoppen: “Ik zit hier helemaal op mijn plek. Elke dag kijk ik uit naar de afspraken die ik heb staan. Het persoonlijke contact, de uitdaging om aanbod te houden en om verkopers tevreden te maken, houdt het heel divers. We zijn met z’n tweeën, maar toch zijn we gegroeid als kantoor. Er hangen veel borden van ons door de regio. En dat valt ook de mensen op.”